Slutt for Optimal

En av de tristeste tegneserienyhetene så langt i år er at våre gode svenske venner i Optimal måtte gi opp virksomheten av skattemessige årsaker. Optimal og Ingemar Bengtson har vært utrolig viktig for svenske og nordiske serier, og han har blant annet utgitt Jason og Lene Ask på svensk. Dessuten tilgjengeliggjorde han en rekke finske serier. Enda en stund er det mulig å få tak i noen av bøkene, og det er all mulig grunn til å gripe denne sjansen til å skaffe seg tegneseriemessige godbiter. Noen av dem til meget god pris. Men de forsvinner raskt…

Her er et utvalg av mine favoritter:
Allt för konsten
Antologien var forlagets flaggskip og kom med 10 nummer. Her skummes fløten av de beste norske, finske og danske seriene i tillegg til flere meget sterke svenske. Numrene ble tykkere og tykkere, og de siste er mursteiner på over 300 sider.
Mats Källblad
Mats Källblad sine serier har jeg promotert ved flere anledninger. Hans beskrivelser om oppvekst på svensk landsbygd har fortsatt stor relevans for norske lesere, og i skrivende stund finnes fortsatt alle hans tre utgivelser på Optimal tilgjengelig.
Matti Hagelberg
Skrudd finne med visuelt storslåtte bøker. Hans tette og detaljerte stil gjør seriene nesten uleselige, men det er nok av gode ideer og poenger dersom man begynner å grave seg ned i verdenen hans.
Ville Ranta
Er også en visuelt meget sterk finne. To av bøkene er gitt ut på Optimal, og begge er verdt å lese.
Søren Glosimodt Mosdal
Danske Søren Glosimodt Mosdal er verdt å holde øye med. Lost Highway, en skildring av Hank Williams siste timer er meget elegant og velgjort.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s