To gode fortellere

Jippi klarte å få på plass to gode utgivelser like før jul; Trond Ivar Hansens Leik og Andrew Pages Blokk. Vi hadde en vellykket sleppefest for begge to på Sound of Mu 9. desember, og på mange måter har de to mye til felles.

Begge utgivelsene representerer klassisk historiefortellerkunst med fokus på de gode ideene. Både Andrew og Trond Ivar er dessuten på min egen alder, og med personskildringer og en tilnærming til livet som indikerer et voksent refleksjonsnivå.

Visuelt evner de dessuten å fornye seg og gjøre helheten interessant. Trond Ivar har hatt jevnlige bidrag i Forresten helt fra nummer 1 og tegningene har alltid vært en fryd å se på, men jeg hadde nesten gitt opp håpet om en egen utgivelse fra hans hånd. At han nå sier han har mer på gang må anses å være en god nyhet.

Andrews serier har jeg hatt sans for siden jeg så dem første gang i de egenproduserte heftene hans, og han har en stor produksjon til tross for at kun to bøker har kommet ut på ”ordentlig”. Blokk må for øvrig sies å være hans mest fullførte bok til nå, men man kan lure på hvor alle hans skrudde og mørke ideer kommer fra. Både han og Trond Ivar framstår nemlig som sympatiske og gjennomført hyggelige personer. Så er det bare å håpe på at begge utgivelsene får den oppmerksomheten de fortjener. Så langt i desember ser norske serieskribenter ut til å ha vært mest opptatt av å skrive om juleheftene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s