Forresten 24

Jeg blir like imponert hver gang vi får ut et nummer av Forresten. Selvsagt ikke fordi det ikke er nok av gode serier å fylle bladet med, for det er det virkelig. Men fordi jeg synes rekka med over 20 utgivelser begynner å bli imponerende. Og underveis synes jeg jo at det har vært vedlig mange bra serier og mange gode enkelttegnere.

Selv om det etter hvert begynner å bli en viss rutine å sette sammen bladet, er det først når bladet er i hendene at jeg virkelig ser hvordan ting arter seg i forhold til hverandre. Prøvetrykket til Forresten 24 ankom like før helga, og det ser ut som vi kommer godt i mål også denne gangen. Espen Friberg har fått ansvar for lay-out og omslag, og forsida hans er absolutt noe av det spenstigste vi har hatt på forsida noen gang. Det gir helheten et enormt løft.

Personlig favoritt denne gangen er Kirjan Waages Baby Universe. Kirjan lar sitt kunstneriske talent komme til uttrykk på mange forskjellige måter, og her viser han enda noen nye sider av seg selv. Ellers er det en ganske stor samling med debutanter i Forrestensammenheng denne gang, og det drar jo selvsagt uttrykket i nye retninger. Samtidig bidrar rutinerte serietegnere som Flu Hartberg, Andrew Page, Esben Titland og Martin Ernstsen til kontinuitet i bladet med sterke historier. Bendik Kaltenborn og Rui Tenreiro drar dessuten alltid opp helheten bare ved sin tilstedeværelse, og løfter det visuelle inntrykket ytterligere med et par ensidere. Til slutt må jeg jo nevne at det er utrolig stas at Trond Ivar Hansen er på plass i Forresten igjen etter et langt opphold.

Jeg synes den retningen som Forresten har tatt etter at Martin Ernstsen gikk inn som medredaktør i forrige nummer er veldig god, og igjen kan vi notere et veldig bra nummer. Får håpe vi klarer å holde drivet enda et par nummer til. Ambisjonen er i hvert fall ett til i år!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s