Coverlåter og sideprosjekter

I løpet av et års tid har Spotify framkalt en musikkavhengighet som er vanskelig å komme ut av. Tilgangen på ny musikk framstår i praksis som uendelig, og det er fascinerende å dykke ned og gjøre stadig nye funn. En av skattejaktene har gått på å finne coverlåter og sideprosjekter til favorittband. Det noe nerdeaktige dogmet er altså å lage spillelister med coverlåter og sideprosjekter til band. Ingen låter og ingen band skal være representert mer enn én gang. Her er et utvalg så langt:

The Jesus and Mary chain, Pixies, The White Stripes, Hüsker Dü, Sonic Youth, Mazzy Star, Queens of the Stone Age, Gun Club, Wilco, Pavement, Syd Barrett, Velvet Underground, Strokes og Beck.

En tilleggsbetingelse i dogmet er at coverlåtene helst bør tilføre noe nytt i forhold til originalen (og aller helst skal jeg jo like den alternative versjonen også). Underveis blir man litt overrasket over hvor mange traurige artister som har prøvd å skaffe seg økt kredibilitet ved å covre indiehelter.

Mine favoritter på lista er nok Pixies og Jesus & Mary Chain, men det er mye gull for øvrig også. Dessuten viser Velvet Underground-lista at Lou Reeds låter holder mål nesten uansett hvilken innpakning de får.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s