Tiårets beste serier 1 – 5

Her er hva jeg synes er de fem beste seriene fra tiåret vi akkurat la bak oss: 

5. Genesis – 1. Mosebok – Robert Crumb. Crumb er en annen gammel helt som stadig fornyer seg. Tegneserieversjonen av 1. Mosebok er det mest imponerende enkeltverket hans, og går inn i en lang rekke Crumbklassikere. 

4. Black Hole – Charles Burns. Laget over en periode på ti år, og således delvis utgitt på 90-tallet. De første heftene startet litt retningsløst, men så tar det seg virkelig opp etter hvert!

 3. Værverk – Jim Woodring. Ok, kanskje litt perspektivløst å ha med denne, og til og med så høyt på lista. Men dette må regnes som et hovedverk av en av de virkelig store serieskaperne.

 2. Monsieur Jean – Dupuy and Berberian. Philippe Dupuy og Charles Berberian har hver for seg og sammen laget noen av de beste seriene i nyere tid. Sjekk også ut de mer personlige Haunted og Maybe Later. 

1. Epileptisk – David B. Denne kom også delvis på nittitallet, og er i mine øyne en av de beste tegneseriromanene noensinne. 

Jepp. Det var lista.

Noe av det som nesten kom inn var Anders Nilsens Dogs and water og også noe av Sfar eller Blain (for eksempel Piratens katt eller Rabineren Isaac) kunne fint ha forsvart plassen. Jeg har dessuten veldig sans for Elvis Road av Helge Reumann og Xavier Robel. Jimmy Corrigan har jeg definert ut fordi den stort sett ble laget på nittitallet (den kom ut samlet første gang i 2000). Det samme gjelder David Boring. Blankets, Fun Home og Persepolis har fått mye skryt, men når ikke helt opp for meg. Likevel er de eksempler på at det har vært et utrolig spennende tiår på tegneseriefronten. Spesielt stas er det at så mange av disse utgivelsene har kommet på norsk også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s